چرا فضا تاریک است
آیا تابحال به این فکر کرده اید که چرا آسمان با وجود خورشید و آنهمه ستاره چرا تاریک است؟و چرا نورانی نیست؟چرا نور ستاره ها در فضا پخش نمی شود؟آیا تابحال به این موضوعات فکر کرده اید.ما در این به این سوال شما جواب می دهیم.
جّو زمین به علت ترکیب مولکولهای تشکیل دهندهاش بخش آبی از طیف نور خورشید را بیشتر پخش میکند و همین امر موجب میشود آسمان در طول روز به رنگ آبی و بسیار روشن دیده شود. از طرف دیگر شدت نور خورشید به حدی است که پخششدگی زیاد این نور در جّو موجب رنگ باختن ستارههای کمنور در برابر نور خورشید میشود.
هر کدام از این ها رنگ منحصربفرد خود را دارند و آن هم به دلیل نحوه پراکنده شدن و بازتاب نور توسط مولکول های موجود در هوا است. این پدیده در فضا رخ نمیدهد زیرا فضا یک خلا کامل است و تنها چیزی که می تواند بدون واسطه از آن عبور کند نور است. نور به طور طبیعی مسیری مستقیم را طی می کند، بنابراین اگر بوسیله جرم هایی مانند سیاره ها و قمرها بازتابانده نشود به سادگی توسط فضا “جذب” میشود. البته در اینجا جذب شدن بدین معناست که به سوی چشم های ما بازتابانده نمی شود.
این مساله همچنین توضیح می دهد که چرا میتوانیم سحابی ها که باید توده های گاز غیرقابل رویت باشند را ببینیم. ما نمی توانیم هوایی که در جلوی مان قرار دارد را ببینیم، درست است؟ دلیل این قضیه این است که در سحابی ها و کهکشان ها، گازها و گرد و غبار نور ستارگان نزدیک آن ها را بازتاب می دهند بنابراین آنها برای ما قابل رویت میشوند. البته اگر به یک سحابی وارد شوید گازها مانند زمانی که از آن فاصله دارید دیده نمی شوند.
تاریکی نشان دهنده نبود نور نیست. فضا پر از نور ستارگانی مانند خورشید است، ولی از آن جایی که چشم مسیر حرکت نور را نمی بیند و در فضا هیچ چیز، حتی مولکول های هوا هم وجود ندارد و خلا حاکم مطلق است، نور بازتاب نمی کند و در نتیجه ما فضا را تاریک و سیاه می بینیم.
در پایان، فضا برای ادراک ما سیاه است، زیرا سحابی های اندکی وجود دارند که می توانند مانند اتمسفر ما بر روی زمین نور را پراکنده کنند یا بازتاب دهند. به این دلیل که نور در خطی مستقیم حرکت می کند به نظر میرسد که توسط خلا و فضای تهی جذب می شود در غیر اینصورت فضا شبیه به آسمان زمین به نظر می رسید.