اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی پسورد

گذرواژه تان را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

افزودن سوال

چرا پیاز اشکمان را در می آورد

چرا پیاز اشکمان را در می آورد

قدمت این ماده غذایی فوق العاده به هزاران سال پیش می‌رسد. پیاز حتی در مصر باستان پرستیده می‌شد. سربازان عصر باستان پیاز را به عضلاتشان می‌مالیدند و حتی در قرون وسطی پیاز به عنوان اجاره‌بها پرداخت می‌شد. همه ما موقع خرد کردن آن اشک می‌ریزیم اما این اشکها ارزش خوردن پیاز را دارند. علت اشک‌ریزی هنگام پیاز خرد کردن این است و چه کنیم که هنگام پیاز خرد کردن اشک نریزیم:

هنگامی که شما پیاز را می‌برید، سلول‌های پیاز پاره می‌شوند. در سلول‌های پیاز دو ماده اصلی وجود دارد یکی آنزیمی به نام آلیناز و دیگری ماده‌ای به نام گوگرد. ترکیبات گوگردی به وسیله آنزیم آلیناز تجزیه شده و ترکیبات ناپایدار گوگردی تولید می‌کنند که بلافاصله در فضا پخش می‌شوند و این گاز است که کار خودش را می‌کند وقتی این گاز به مخاط چشمان شما می‌رسد با آب واکنش نشان می‌دهد و اسیدسولفوریک در چشمان شما تولید می‌کند. این اسید اعصاب حسی چشمان شما را تحریک کرده و در این هنگام است که چشمان شما به سوزش می‌افتد و اشک از چشمان شما سرازیر می‌شود. حتما شما هم دوست دارید وقتی دفعه دیگر پیاز پوست می‌کنید دچار ریزش‌اشک نشوید. برای این منظور بهتر است پیش از پوست کندن پیاز آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. خنک شدن پیاز ترکیب اشک‌آور آن را ضعیف می‌کند و دیگر پیاز چندان موجب آبریزش از چشمان شما نمی‌شود. پیش از پوست کندن پیاز دستان‌تان را خیس کنید و پیاز را خیس خیس پوست بکنید. با این کار ماده اشک‌آور پیاز در رطوبت دستان شما مخلوط می‌شود و نمی‌تواند در فضا پخش شود و موجب ریزش اشک‌هایتان شود. با این روش‌ها مواد اشک‌آور کمتر به مخاط چشم می‌رسند و شما کمتر دچار ریزش اشک می‌شوید و همچنین بهتر است این کار را در نزدیکی یک آتش روشن انجام دهید، گازهای سولفور آزاد شده از پیاز که در هوا منتشر شده‌اند، خنثی می‌گردند و دیگر چشم شما را نمی‌سوزاند. شعله اجاق گاز از همه بهتر این کار را برای شما انجام می‌دهد.


درباره حسین غلامیمبتدی

ارسال یک پاسخ

پایتخت معنوی ایران کجاست ؟ ( مشهد )

>