دسته‌بندی نشده

نحوه شروع کار در بورس!

اکثر ما این موضوع رو شنیدیم که میشه از بورس درآمد داشت و این درآمد حتی گاهی میتونه بدون اینکه بخوایم همش به تابلو های بورس نگاه کنیم برامون بیاد. توی این مقاله با سوال دات ای ار همراه باشید تا بیشتر در این مورد صحبت کنیم و بگیم که برای شروع کار توی بورس و بازار سرمایه باید از کجا شروع کنیم؟

توصیه های اضافی برای وارد شدن به بورس!

خیلی از افراد به ما در مورد بازار سرمایه و کلا بورس چیز های مختلفی میگن؛ متاسفانه این گفته ها اکثرا اشتباه هستن و نمیشه بهشون تکیه کرد به طور کامل و بهتر هست که از منابع موثق تر استفاده کنیم.

به عنوان مثال اگه شنیده باشین و یا گفته باشن بهتون که افراد فعال توی بورس باید یکسره سرشون توی گوشی و یا لپ تاپ باشه و نماد هاشون رو هر لحظه چک کنن؛ این مورد برای افرادی درست هست که بخوان به صورت نوسان گیری توی بازار سرمایه به فعالیت بپردازن. اما همه افرادی که توی بازار سرمایه فعال هستن نوسان گیر نیستن! شما می تونید فقط توی عرضه اولیه ها شرکت کنید و ریسک سرمایه گزاری هاتون رو کم کنین.

چگونه به بورس وارد بشم؟

این سوالیه که اکثر افراد تازه وارد به بازار سرمایه می‌پرسن و می‌خوان بدونن که چجور سرمایه گذاری ای میتونه سود بیشتری داشته باشه و علاوه بر اون ریسک کمی هم داشته باشه؛ بذارید که به سرمایه گذاری های کم ریسک و پر سود در مقاله های دیگه صحبت کنیم و توضیح کاملی دربارشون بدیم. حالا به مراحل دقیق ورود به بازار سرمایه اشاره می‌کنیم و می‌تونید با استفاده از این چک لیست جلو برید:

گرفتن کد بورسی

هر فرد برای ثبت معاملات در بازار سرمایه باید یک کد بورسی داشته باشه؛ این کد بورسی دقیقا مثل کد ملی هست و برای هر فرد یک کد خاص و منحصر به فرده. برای اینکه بدونید خود کد بورسی از حروف اول فامیل شما و یک عدد ۵ رقمی تشکیل شده؛ تمامی خرید و فروش های شما در بازار سرمایه با این کد بورسی ثبت میشه و قابل پیگیری هست.

برای گرفتن کد بورسیتون باید به کارگزاری های فعال در شهر محل زندگی خودتون مراجعه کنید و درخواست گرفتن کد بورسی رو ثبت کنید. با این کار کارگزاری موظفه که درخواست صادر شدن یک کد بورسی رو ثبت کنه و اون رو به صورت رایگان به شما تحویل بده. بعد از گرفتن کد بورسی شما مرحله اول رو با موفقیت تموم کردین!

ثبت نام در سامانه سجام

سجام یک سامانه دولتی هست تا از مشکلات احتمالی و کلاهبرداری ها مثل پولشویی در فضای بازار سرمایه جلوگیری کنه و یا با اون ها مبارزه داشته باشه. برای اینکه بتونید معامله ای رو در سامانه های معاملاتی ثبت کنین (در واقع از کارگزاری درخواست گرفتن کد معاملاتی آنلاین کنید) لازمه که توی این سامانه ثبت نام کرده باشین.

برای ثبت نام در سجام تنها کافیه که به سایت سجام برید و اونجا مراحل ثبت نام رو انجام بدید و مبلغ ۱۰,۰۰۰ تومان رو پرداخت کنید. پس از اتمام مراحلی که توی سایت این سامانه وجود دارن باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید.

بعد از مراجعه به دفاتر پیشخوانی که کار های احراز هویت سامانه سجام رو انجام میدند یک سری فرم رو به صورت حضوری پر می‌کنید و بعد از اون هم یک عکس و اثر انگشت از شما گرفته میشه و برای اتمام مراحل ثبت نام توی سجام باید برای شماره تلفن شخصی شما یک کد پیگیری ارسال بشه. اس ام اس شدن این کد رهگیری به این معناست که شما مرحله ثبت نام توی سامانه سجام رو با موفقیت به اتمام رسوندین.

یادتون باشه که کد رهگیری شما ۱۱ رقم هست و با کد های ورود به ویرایش سامانه سجام فرق داره؛ اون کد ها تنها برای جلوگیری از سو استفاده و حریم خصوصی شما هستن اما این کد رهگیری برای مراحل ثبت نام توی کارگزاری ها لازم هست. البته اگر اون رو از داخل گوشی تون پاک کردید نگران نباشین چون برای ایمیلی که ثبت کردید هم ارسال میشه و می‌تونید از اونجا دوباره پیداش کنید.

ثبت نام در کارگزاری

بعد از اینکه ثبت نام و کار های شما توی سامانه سجام تموم شد نوبت ثبت نام در کارگزاری هست. برای این کار می‌تونید یک سری از مراحل رو به صورت غیر حضوری انجام بدید و اطلاعاتتون رو ثبت کنید. برای انجام این کار لازمه تا یک کارگزاری رو در سطح شهرتون انتخاب و به سایتش مراجعه کنید. بعضی اطلاعات شخصی در مورد خودتون و اطلاعات حساب های بانکی تا حدی مشترک با مواردی که توی سجام ثبت کردید اینجا هم ازتون گرفته میشه. بعد از انجام ثبت نام غیر حضوری در سایت کارگزاری لازمه تا برای ادامه ثبت نام و گرفتن کد معاملاتی آنلاین به خود کارگزاری مراجعه کنید.

گرفتن کد معاملاتی آنلاین

بعد از مراجعه به کارگزاری باید چند فرم اطلاعاتی رو پر کنید و اون ها رو به کارگزاری تحویل بدید؛ خوبه بدونید که اینجا لازمه کد رهگیری سجام که قبلا براتون ارسال شده بود رو بنویسید. بعد از پر کردن این فرم ها مجددا باید از طریق کارگزاری تبادل اطلاعاتی با سجام انجام بشه و بعد از اون کارگزاری برای ایمیل شما یک یوزر و پسورد ارسال می‌کنه که می‌تونید با کمک اون ها معاملاتتون رو به صورت آنلاین انجام بدید.

دقت کنین که بعضی مدارک برای تکمیل ثبت نام در کارگزاری ها متفاوت هست اما در نهایت سخت گیری برای گرفتن کد معاملاتی آنلاین و تکمیل فرایند ثبت نام در کارگزاری باید شناسنامه، کارت ملی و کپی مدرک دیپلم رو همراه داشته باشید؛ اگر دسترسی به این مدرک رو ندارید می‌تونید از گواهینامه هایی که نشون میدن شما در مکان دولتی مشغول هستید استفاده کنید که حتما نامتون در اون درج شده باشه و در آخرش هم مهر و امضا شرکت و یا اداره ثبت شده باشه؛ دقت کنین که حکم کارگزینی به دلیل نداشتن مهر و قابل جعل بودن مورد قبول نیست.

بعد از گرفتن کد معاملاتی آنلاین دیگه شما می تونید از طریق سامانه های مختلف معامله داشته باشید و سهام هاتون رو در پرتفوی تون مشاهده کنین! بعد از اتمام این موارد کار تموم شده و دیگه باید یاد بگیرید چجوری با هر کدوم از سامانه ها کار کنید که معمولا داخل هر کدوم از اون ها به طور کامل در این باره توضیح داده شده.

با این حال اگر باز هم سوالی دارین توی سوال دات ای ار بپرسین!

برچسب ها
اوراق بهادار بورس پول درآمد سجام شغل کارگزاری

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن