دانستی ها

VPN چیست

برای این که ردپایی از خودتون توی فضای اینترنت برای سرویس دهنده اینترنتتون و یا هر شخص دیگری به جا نگذارید، می‌تونید از شبکه خصوصی مجازی یا به اختصار VPN (مخفف Virtual Personal Network) استفاده کنید؛ ولی VPN چیه و چرا باید از اون ها استفاده کرد…

همون طور که از اسمش معلومه، VPN شما رو به جای وارد کردن مستقیم به فضای شلوغ و نا‌امن اینترنت به یک شبکه خصوصی از اینترنت که فقط محدود به خودتونه، متصل می‌کنه. VPN ها مکان یابی شما رو بر اساس آی پی (IP)، به جایی که اصلا معلق به شما نیست، انتخاب می‌کنن. از همین طریقه که شما خودتون می‌تونید امنیتتون رو توی فضای اینترنت تامین کنید. یکی دیگه از کاربردهای VPN ها، ریموت کردن کارمند های یک کمپانی به شبکه خصوصی اداره بوده؛ حتی اگه به صورت فیزیکی در اداره حضور نداشته باشن!

به طور کلی استفاده از VPN توی دو تا بخش براتون مفیده. یکی اینکه با فعال سازیش شما می‌تونید، توسط سرورهای هاست VPN، به صورت دروغی از یک کشور دیگه به فضای اینترنت دسترسی داشته باشید. این مورد معمولا برای دسترسی به محتواهایی که در کشور زندگی شما قابل دسترس نیستن. به عنوان مثال شبکه اینترنتی “نتفلیکیس” یکی از اون دسته سرویس دهنده هاییه که در تعدادی از کشورها قابل استفاده و دسترسی نیست و شما با VPN می‌تونید از اون استفاده کنید. یا مثلا گوگل سرویسی چون آنالیتیک رو برای دسترسی ایرانیان مسدود کرده و شما چاره ای جز استفاده از VPN برای دسترسی به این سرویس ندارید.

ولی دومین و مهم ترین فایده استفاده از VPN، رمزگذاری تمامی داده های ترافیک شما توی فضای اینترنته. از این طریق تقریبا درصد این که شخصی بتونه ردپای شما رو توی اینترنت دنبال کنه به صفر می‌رسه و در نتیجه امنیت بالاتری براتون فراهم میشه. اون شخص می‌تونه یک هکر معمولی در همون کافی شاپی باشه که از وای فاش استفاده می‌کنید و یا یک سازمان که می‌خواد از وضعیت شما در اینترنت و تاریخچه سرچای اینترنتون باخبر بشه. اگر نمی‌خواین از VPN استفاده کنید، هیچ مشکلی به وجود نمیاد؛ ولی چیزای که در بالا گرفته شده رو هم حتما در نظر بگیرین.

VPN ها در تلفن های همراه و یا کامپیوتر شما قرار می‌گیرن و با اتصال به سرور های سازندشون، یک اتصال رمزگذاری شده همراه با لینک های قابل اعتماد رو در اختیارتون قرار میدن و شما می تونید با استفاده از اونا به طور معمولی اما این بار بدون نگرانی و یا محدودیت خاصی از اینترنت استفاده کنید. ولی موردی که وجود دارد اینه که با اتصال به VPN اطلاعات شما و سوابق وب گردیتون به جای این که توسط ISP خودتون قابل ردیابی باشه، توسط سازنده VPN قابل دسترسیه. پس نباید حتما به اون ها اعتماد کامل بکنید و فکر کنید که در فضای اینترنت به طور ۱۰۰ درصد به حالت ناشناس دراومدید.

به عنوان مثال وقتی که به گوگل، فیس بوک و یا وب سایت هایی که نیاز به وارد شدن دارن سر می‌زنین، اطلاعاتتون به صورت Cookie ذخیره می‌کردن و دفعات بعدی هم حتی اگر با VPN وارد می‌شدین، باز هم اطلاعاتتون رو به صورت ذخیره شده مشاهده می‌کنید. در این صورت اگر کسی از همون دستگاه استفاده کنه به اطلاعاتتون دسترسی داره. پس فکر نکنید که با فعال سازی VPN کاملا به صورت ناشناسین.

از طرف دیگه تعدادی از سازمان های دولتی و اجرای قانون هستن که می‌تونن با مجبور سازی سرویس دهنده VPN شما، اون رو غیرفعال کنن و از این طریق به مانیتور کردن (مشاهده کردن) شما در فضای اینترنت بپردازن. عملی شدن این موضوع به سرورهای استفاده شده در VPN، سرویس دهنده VPN و بقیه چیزا مربوطه.

از اون طرف استفاده از VPN سرعت دانلود و آپلودتون رو کاهش میده. این مورد به این دلیله که با استفاده ازش به جای این که به طور مستقیم به شبکه اینترنت متصل بشین، از یک رابط که همون VPN هست استفاده کنین و بر همین اساس سرعت انتقال داده ها با افت همراهه. البته این مورد به کیفیت VPN شما و سرورهای اتصالیش هم بستگی داره.

پیدا کردن VPN واقعا کار سختیه و نیاز به تحقیق داره. با استفاده از VPN شما تمامی اطلاعات و داده های شخصیتون رو در اختیار ارائه دهنده سرویس می‌ذارید و به همین دلیل هم باید به دنبال مطمئن ترین سرویس دهنده ها در این زمینه باشید. تعداد زیادی از VPN های رایگان در فضای اینترنت وجود دارن که با ذخیره سازی اطلاعات شما از فضای اینترنت به دنبال اخاذی و ایجاد مزاحمت های مختلف هستن. این موضوع رو حتما بدونید که برای داشتن یک VPN خوب باید هزینه کنید و مطمئن باشید سرویس مناسبی رو به طور رایگان پیدا نمی‌کنید. از اون جایی که ارائه دادن VPN به کاربر نیاز به هزینه برای تامین سروره، بدون شک اون دسته از سرویس هایی که به صورت رایگان کار می‌کنن از راه دیگه هزینشون رو بدست میارن. یکی از این راه ها میتونه فروش اطلاعات شخصی تون باشه! خلاصه که توی انتخاب بهترین سرویس دهنده خودتون تحقیق کنید و برای تصمیم گیری بسیار سخت گیرانه عمل کنید.

نکته خیلی جالب توی این بخش اینه که راه اندازی و استفاده از VPN بسیار آسون‌تر از پیدا کردن سرویس دهنده مناسب براشه. از هر جایی که VPN رو تهیه کرده باشین، نیاز به یک برنامه با نام “client software” دارید. این اپ رو باید در کامپیوتر و گوشی خودتون نصب کنید تا توسطش به اکانت VPN خودتون وارد بشین. تنها با چند کلیک ساده و وارد کردن اطلاعات تون، اتصال شما به اینترنت رمزگذاری میشه و به سرور VPN متصل می‌شید.

تقریبا در همه موارد به این صورت بوده که شما برای اتصال باید آی پی تون رو از یک کشور در جهان انتخاب کنید. به عنوان مثال با انتخاب سرور فرانسه، شما به عنوان یک شخص که در این کشور به اینترنت متصل شده، شناخته  میشید.

در طی مدتی که اپ Client بازه، به داده ها و اطلاعات به نمایش گذاشته شده دقت کنید. قبل از اتصال موفق به سرور، وب سایت های خطرناک رو باز نکنید. گاهی اوقات برنامه ممکنه به شما سرورهای خاصی رو بر اساس میزان سرعت و شلوغی معرفی کنه که بهتره بهشون هم توجه کنید و سعی داشته باشید تا اتصال تون به این دسته از سرورها باشه.

در آخر این موضوع رو بهتره که بدونید که امنیت داشتن در فضای مجازی و اینترنت فقط به استفاده از VPN محدود نمیشه و عوامل زیادی در این زمینه هستن که شما باید اون ها رو در نظر داشته باشید.

برچسب ها
Virtual Personal Network VPN چسیت وی پی ان چیست

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن