cvv2 چیست؟ و چگونه این رمز را بدست بیاوریم؟
شاید براتون این سؤال به وجود اومده که CVV2 چیه، چرا این اسم رو روش گذاشتن و اصلاً فلسفه وجود داشتن اون از کجا اومده؟ توی این مطلب به طور خلاصه براتون نکات مهمی رو درباره این عدد چند رقمی کوتاه اما مهم در زمان انجام تراکنشهای اینترنتی جمع کردیم.
دلیل وجود CVV2
CVV2 یک عدد چهار یا سه رقمی هست که امروزه دیگه میشه گفت روی تمام کارتهای بانکیای که صادر میشه چاپ شده. برای انجام تمامی معاملات اینترنتی و یا خرید شارژ برای سیم کارتهای اعتباری به این شماره نیاز دارین. بانکها برای اینکه امنیت معاملات اینترنتی رو بالاتر ببرند این شماره رو مثل رمزهای اینترنتی برای هر کارت ایجاد میکنن. درواقع این شماره کمک میکنه تا اگر فردی از رمز اینترنتی شما با خبر شد باز هم بدون داشتن کارتتون (که CVV2 شما روش درج شده) امکان خارج کردن پولی رو از حسابتون رو نداشته باشه.
CVV2 مخفف چیست؟
معادل معنی CVV2 که مخفف Card Validation Value”“ هست در فارسی «شماره شناسایی مشتری» در نظرگرفته شده؛ و البته ممکنه این سؤال براتون پیش بیاد که اون عدد ۲ بعد از این سه حرف مخفف به چه معنی هست؟ داخل هر کارت یک شماره دیگه مثل CVV2 وجود داره که دیده نمیشه و زمانی که شما از کارتخوان (و یا همون دستگاه پز) برای خرید های خودتون استفاده میکنید، دستگاه از CVV1 استفاده میکنه که احتمالا از روی نوار مغناطیسی مشکی رنگ پشت کارت خونده میشه. در نتیجه برای به وجود نیومدن سوء تفاهم بین این دو شماره نامگذاری اونها به صورت عددی انجام شده.
برای گرفتن این کد چه کنیم؟
ممکنه به دلیل مرور زمان و استفاده زیاد از کارت اعتباری رنگ روی اون پاک بشه و دیگه CVV2 قابل خواندن نباشه. اگر این اتفاق افتاده و یا کارتی دارید که CVV2 روی اون چاپ نشده باید به یکی از دستگاههای خودپرداز بانک مد نظرتون (بانکی که کارتتون رو از اون گرفتید) مراجعه کنین و طبق مراحل زیر پیش برید تا بتونید از CVV2 تون مطلع بشید.
۱. کارت رو داخل خودپرداز بزارید و بعد از وارد کردن رمز اول کارتتون که همیشه باهاش خرید انجام میدید وارد صفحه عملیاتهای بانک (یا عملیاتهای رمز) بشید.
۲. گزینه تغییر رمز رو بزنید و به قسمت تغییر رمز اینترنتی برید. و برای فعال سازی اون اقدام کنید. بهتره بدونید بعد از فعالسازی رمز دوم پویا توسط بانک مرکزی برای دست اوردن اون باید از روشهای بانکی که توش حساب دارین استفاده کنین!
۳. بعد از این مراحل باید عملیات شما با موفقیت انجام بشه و دستگاه رسیدی رو برای شما صادر کنه. روی این رسید تاریخ انقضاء کارت و CVV2 شما نوشته شده که میتونید اون رو در جایی یادداشت و یا حفظ کنید تا در عملیاتهایی که به صورت اینترنتی انجام میدید استفاده کنید.
در ضمن رمز اینترنتی پویایی که فعال کردید رو باید از نرم افزار یا کد ussd بانکتون بدست بیارید، از این رمز میتونید برای انجام تراکنشهای اینترنتی مختلف استفاده کنید و میتونید از طریق اپیلیکیشن های پرداختی و یا وب سایت بانک مد نظرتون انواع فعالیتهای بانکی رو بدون خارج شدن از منزل انجام بدید.
این نکته رو هم فراموش نکنید که با انجام فرایند بالا CVV2 داده شده با قبل تفاوتی نداره و درواقع دستگاه تنها اون رو به شما یادآوری میکنه.
در پایان پیشنهاد میکنم این شماره رو در ذهنتون مثل رمز اصلی (اول) کارتتون ذخیره کنید. با اینکه به ظاهر چاپ شدن این شماره روی کارت ارزش اون نسبت به رمز اینترنتی و یا رمز اول کمتر هست اما میتونه عامل بازدارندهای برای کلاهبرداری ها و یا سوء استفاده افراد مختلف از اطلاعات بانکی شما بشه.