چرا زنبور ها پس از نیش زدن می میرند؟
اگه شما هم از اون دسته افرادی هستین که حداقل یک بار توسط زنبور گزیده شدین باید بدونین که تمام زنبور هایی که در یک کندو زندگی میکنن توانایی نیش زدن رو ندارن بلکه تنها زنبور های کارگر هستن که نیش میزنن و پس از این اقدام میمیرن.
اگردرد ناشی از گزیدگی حواسی برای شما گذاشته باشه و دقت کرده باشین متوجه شدید که معمولا بیشتر زنبور ها بعد از نیش زدن میمیرن.
در یک کندو ملکه، زنبورهای نر و کارگر در کنار هم زندگی میکنن و هر کدوم وظایف متفاوتی رو در کندو برعهده دارن.
ملکه که مادر تمام زنبور های کندوست، مهمترین وظیفهاش تخمگذاریه. خرطوم ملکه توانایی جمعآوری شهد گلها رو نداره و به طور طبیعی بیش از پنج سال میتونه زندگی کنه.
زنبور نر که معمولا وظیفهاش بارور کردن ملکست، به علت نداشتن نیش، توانایی جمعآوری شهد و گرده رو نداره و تنها ۲۴ روز زنده میمونه.
زنبور های کارگر که همگی ماده هستن، بیشترین جمعیت کندو رو تشکیل میدن و کارشون جمعآوری شهد و گرده گلها و در نهایت تولید عسله.
باید بگم تمام زنبورهایی که در یک کندو زندگی می کنن توانایی نیش زدن رو ندارن و تنها زنبور های کارگر هستن که نیش میزنن و بعد از نیشزدن میمیرن.
زنبور فقط یک بار اقدام به نیش زدن مىکنه که اون هم دفاعیه، نه تهاجمى. در واقع زنبور بین دو نوع مرگ، اون نوعی رو انتخاب مىکنه که نیشى هم در اون به طرف مقابلش زده باشه.
مرگ این زنبورها بعد از نیشزدن به دلیل نوع نیشونه. نیش زنبورهای کارگر خارداره، به این معنی که پس از نیش زدن و ورود زهر به بدن موجوداتی که ساختار گوشتی دارن، نیش در محل گزش گیر می کنه و زنبور تمام تلاش خودش رو برای بیرون آوردن نیش میکنه که این تلاش با پاره شدن شکم، در نهایت منجر به مرگ زنبور پس از چند دقیقه بعد از گزش میشه.
این درحالیه که ملکه و سایر زنبورهای کندو به علت داشتن نیش بسیار نرم و انعطافپذیر پس از نیش زدن نمیمیرن و این ویژگی، این قابلیت رو به این زنبورها میده تا بصورت پیاپی از نیش خودشون استفاده کنن، بدون ابنکه نیششون در جای گزش گیر کنه.
نکته قابل ذکر اینه که علت قرمزی و سوزش در محل گزیدگی مربوط به اسید فرمیکیه که در زهر زنبوره که این اسید در گیاه گزنه هم وجود داره.